19:30

StiL Hockey

Referat: BT City HF - StiL Hockey

På fredag är det Black friday i Sverige, BT City hade sin mörka dag i onsdagens derby mot StiL, allra helst när det gällde effektiviteten att utnyttja skott övertaget.

Gästerna började bäst och ägde första tio utan att för den delen komma till så många avslut. Ett stabilt försvarsspel från Citys sida såg till att skotten blockades, och att Jimmy i målet hade fri sikt.

En målchans, som inte såg ut som en målchans resulterade i ett ledningsmål för StiL i periodens slut minut. Psykologisk bra för dom, men inte för oss. Skotten 10-4, plus statistiken mycket beroende på två resultatlösa pp, för hemmalaget.

Vi måste lägga pucken djupt, ha trafik framför mål och få längre anfall svarade tränare Peter Öhlund till Cmores reporter vid paus intervjun.

Skotten Helge, skotten

Stelheten efter det långa speluppehållet borde vara borta efter första tjugo, trodde man. 0-2 kommer tidigt i mittrundan, och Stils kontringsspel lönades sig åter. BT City kapten Joakim Rismalm åker på en fem + game efter sju spelade minuter. En kollision skulle man kanske tycka, men någon repris går ju inte att se. En ödesdiger utvisning, när backbeståndet var lågt från början.

Även motståndarna fick en tvåa i den situationen, och under spelet fyra mot fyra gör StiL trean. När BT City får ett powerplay i slutminuterna, hoppar pucken och far, och hastigt och mindre lustigt gör Carl Jonsson fri som fågeln 4-0 till studenterna. Skotten 14-9 speglar matchbilden hyfsat.

Vi måste lägga pucken djupt, ha trafik framför mål och få längre anfall svarade assisterande tränare Robin Bergström till Cmores reporter när det var hans tur och tillade, vi måste åka mera skridskor.

Die blaue wand

Borussia Dortmund har sin gula vägg (die gelbe wand) och StiL har sin i Petter Eriksson. En målvakt som haft en liknande possitiva utveckling som Överkalix hockeylag, och framstod som en levande vägg. Skotten 18-3 i sista är ingen överdrift, utan City parkerade i anfalls zon större delen av slutrundan. Ett tröstmål av Jonatan Forsgren var det närmaste hemmalaget kom. Och första förlusten på många år mot StiL, var ett faktum.